×

Happiness@work

Onze Chief Happiness Officer volgt een workshop

Wie konden wij beter naar een Happiness Congres sturen dan onze Chief Happiness Officer Anouck? Inderdaad! Zo gezegd, zo gedaan. Dinsdag 9 oktober was het zover en trok Anouck samen met director Bart naar Brasschaat. Wil jij weten hoe hun dag verliep? Lees dan hier zeker verder.

Daar ging ik dan, om 6u30, richting Bart. Heel happy was ik echter nog niet: vroeg in de ochtend, kinderen en man nog lekker onder de warme dekens, koude wagen, verschieten van de muziek die de dag ervoor goed luid was gezet maar vanochtend binnenkwam als een wake-up call…
Nog niet bij Bart aangekomen, of ik werd al getrakteerd op een persoonlijke lichtshow. Lap, weer 53 euro kwijt. Bovendien bleek Bart nog niet klaar te zijn. En wat haat ik het om te laat te komen en onnodig in de file te staan richting Antwerpen! Happy zat duidelijk nog niet in mijn systeem.
De warme ontvangst van Louis, de kater des huizes, die mij naast haar baasje trots stond op te wachten en een lekkere, warme koffie, toverden toch een eerste glimlach op mijn gezicht. Mijn ochtendhumeur verdween! Och ja, zijn niet alle belangrijke mensen fashionably late? Al snel blijkt dat wij allebei geen helden zijn qua oriëntatie in het verkeer: dit belooft een interessante rit te worden. Gelukkig laat onze beste vriend Waze ons de mooiste plaatsen van België zien, via kleine kronkelbanen ver weg van de file met een zonnetje dat stilletjes komt piepen.
Aangekomen, worden we opgewacht door een “veel te enthousiaste” complimentenman. Letterlijk! De complimenten vliegen ons rond de oren. Zoveel dat het erover gaat, zo erover dat het grappig wordt, zo grappig dat we onze lach niet kunnen bedwingen…

Missie geslaagd! We stappen met een mega glimlach het evenement binnen: Happiness all over the place!

8 topsprekers staan ons te wachten. Klinkt interessant, maar ook heel erg vermoeiend. De sprekers slagen er echter in ons volledig mee te nemen in hun verhaal met leuke quotes, hilarische filmpjes en veel interactie.

Wat heb ik zelf onthouden om met ons eigen team aan de slag te gaan?
1. Een leidinggevende bepaalt voor 70% het engagement van zijn personeel. Kies ervoor om de talenten van je mensen nog beter te maken. Geef hen ruimte om te groeien. Mensen kiezen voor: empathie, passie en creativiteit.
2. Het is belangrijk om je brein te trainen. Stop met weg te dromen in negativiteit, maar geniet van de kleine momenten om te dagdromen over leuke dingen.
3. Focus eerst op de grote, moeilijke taken en laat je hierdoor niet afleiden door kleine, makkelijke taken waar je snel tevredenheid van krijgt.

Enkele woorden die ik heb toegevoegd aan mijn woordenboek:
• Infobesitas: brein moet veel te veel informatie absorberen
• Smombie: smartphone en zombie
• FOMO: fear of missing out
• Multitasking: screwing up several things at once

Conclusie, ik heb enorm veel leuke dingen bijgeleerd en kan niet wachten om de happiness te verspreiden over ons team.

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved