×

TTPE brengt studenten samen op een veilige manier

De afgelopen maanden zorgde TTPE voor een veilige omgeving voor de studenten: van het examenlokaal tot de diploma-uitreiking, zelfs van de infodag tot de nazomerbar aan de start van het academiejaar.

2020 is op z’n minst speciaal te noemen. Het hele onderwijsstelsel moest zich omschakelen van een standaard lesgebouw tot een covidproof omgeving waar de veiligheid gegarandeerd werd. De expertise van team TTPE zorgde ervoor dat studenten van Universiteit Hasselt en zelfs van Universiteit Maastricht op een veilige en eenvoudige manier het examen konden afleggen. Van stickers & banners tot extra meubilair, sanitair, infotorens, led-schermen en het inplannen van de nodige extra medewerkers.

Fysieke infodagen, een must voor iedere startende student

Een traditionele infodag blijft een vaste waarde in het voortraject van iedere student. Voor diverse onderwijsinstellingen maakten we een fysieke infodag mogelijk. Minutieus tekenden we een volledig programma uit waarbij de toekomstige studenten de sfeer op de campus konden opsnuiven, zich informeren over de diverse opleidingen & last but not least: zich konden inschrijven aan de onderwijsinstelling.

De academische openinszitting: 100% hybride

De officiële jaarlijkse kick-off moest om gekende redenen anders georganiseerd worden. De Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg (AUHL) koos daarom voor een hybride event. Naast 100 aanwezigen, volgden er meer dan 600 gasten de interactieve openingszitting via livestream. Rector Luc De Schepper gaf, na 16 jaar, tijdens deze editie de toga door aan rector-elect Bernard Vanheusden, die het academiejaar officieel opende. Herbekijk het event hier.

Geslaagd cum laude

Uitstel is geen afstel! Zeker niet als het gaat over het behalen van je diploma. In ons eigen hybride eventlocatie, Corda Theater, heetten we afgelopen maand, meer dan 550 studenten van Hogeschool PXL Digital welkom (verdeeld over 5 sessies) tijdens hun diploma-uitreiking. Sprekers zoals Kamiel Vanderlinden (managing director Eurofins) & Raf Degens (algemeen directeur Corda Campus) namen de studenten mee in hun ondernemersverhaal. Met de speciale apérobox werden de studenten feestelijk uitgezwaaid.

Na inspanning komt ontspanning

Na maanden zonder fuiven en cantussen was de vraag van de studenten om een ontmoetingsplek te creëren groot. Samen met Universiteit Hasselt bouwden we een nazomerbar waar studenten aan tafels van 5 personen konden genieten van een frisse pint, een deugddoende babbel & een straf concert. TTPE schakelde zijn expertise in en schreef een covidproof scenario voor het project. Studentenverenigingen zorgden voor de uitbating en als goede huisvader bewaakte TTPE de veiligheid van het project. Mede dankzij dit initiatief toonden de studentenverenigingen aan dat zij de capaciteiten hebben om een covidproof event te organiseren.

Coronaproof editie van Student Take-Off

Traditiegetrouw staat de eerste woensdag van oktober gelijk aan het verwelkomen van de studenten in Hasselt. Hasselt is een studentenstad en dat wouden we tijdens corona ook waarmaken. Daarom werkten we in samenwerking met de diverse partners een alternatieve manier uit om kennis te maken met de binnenstad. Verspreid over 6 locaties konden 1200 studenten op 6 verschillende plaatsen in de stad genieten van een uitgebreid programma met aandacht voor comedy (Bas Birker), muziek (Laura Tesoro, Meskerem Mees, Goeie Jongens, Ikraan, The Lighthouse, The Radar Station…) en cultuur (theatervoorstelling ‘DeKiezer beslist’). Team TTPE schreef het volledige scenario uit en zette de schouders onder het volledige verhaal van partnerships tot artiestenprogramma en logistieke uitwerking/opvolging.

Ook op zoek naar covidproof concepten voor jouw medewerkers? Daag ons uit!

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved