×

The Happiness Challenge

Vanwaar het idee van een Happiness Challenge? We lieten ons inspireren door deze quote: “Because happiness is a state of mind, it lies within our own control to increase it”. Daarnaast geloven we ook in de “circle of success”,alleen tevreden medewerkers kunnen zorgen voor tevreden klanten. Wie wil dat niet?

Eerste test met bijzondere resultaten

Met bovenstaande wijsheid in het achterhoofd ging onze Chief Happiness Officer aan de slag en schreef een Happiness Challenge uit. Tijdens de Management Assistant Day van Voka Limburg (waar wij al jaren partner zijn) lanceerden we een oproep om mee te doen met deze challenge. Tot onze grote verbazing schreven meer dan 30 management assistants zich in. De reacties waren bijzonder enthousiast. En dus willen we dit verhaal nog groter maken en delen met de (bedrijfs)wereld.

Waarom deze challenge?

Via onze business komen we in contact met diverse groepen binnen een organisatie. Vaak merken we dat net die positieve mindset onder druk staat, dit door diverse factoren zowel binnen als buiten de werksfeer: deadlines, collega’s, files, kinderen, social media, ….

Wij willen met deze actie graag een positieve trigger zijn om een positieve mindset te stimuleren. Dit door elke dag een opdracht te sturen die je bewust maakt van je geluk, hoe klein het soms ook is.

Hoe gingen we te werk?

We kiezen voor eenvoudige en leuke kleine opdrachten die niet veel moeite of tijd kosten en dus gemakkelijk uit te voeren zijn. Ze zeggen dat het 30 dagen duurt om een gewoonte aan te leren, dus willen we van “Happiness” een gewoonte maken.

De kandidaten kregen elke avond een opdracht per mail die ze binnen de 24u moesten uitvoeren en dit bewijzen aan de hand van een foto/filmpje. Het doel: aantonen dat je met kleine zaken veel impact kan creëren en dat je van happiness echt een gewoonte kan maken. Als kers op de taart kregen degenen die de meet haalden een door TTPE samengestelde happy bag met gepersonaliseerde gadgets.

“De Happiness Challenge was een leuke reeks van dagelijkse opdrachtjes die je laten zien dat geluk, je goed voelen, … vaak in de kleine dingen zit. Het was elke dag weer uitkijken (door mezelf en zelfs mijn omgeving) naar de volgende kleine of grotere challenge. Ook mensen in mijn omgeving raakten geïnspireerd.

Ik zou het iedereen aanraden om er eens de tijd voor te nemen, het laat je bewust worden van dingen die we vaak in deze drukke wereld vanzelfsprekend vinden. Ik probeer alvast de lijn door te trekken/het goede voorbeeld te geven als ‘CHO’ bij Facil want zoals ze zeggen ‘every day may not be good, but there is something good in every day’.” aldus Debbie Mucke, Management Assistant Facil.

Vanwege de enorm positieve reacties willen we deze Happiness Challenge uitrollen naar het bedrijfsleven. Daarvoor werken we momenteel aan een handig boekje vol leuke quotes, the challenge en andere tips. Handig om op kantoor te gebruiken voor die collega die het even moeilijk heeft, familie, vrienden of gewoon voor jezelf natuurlijk.

Nu al op zoek naar handige tips? Verdiep je dan in de artikels van onze CHO.

2019 riepen wij alvast uit tot het jaar van de Happiness en hiervoor gaven ‘8 tips voor happiness op de werkvloer’. Lees daarnaast ook de interessante weetjes over happiness. Of wist jij al dat happiness besmettelijk kon zijn?

Wil jij meer weten over onze “Happiness Challenge” of heb je zelf leuke tips, neem dan contact op met onze CHO, Anouck of kom langs in ons Creative Café op Corda Campus. Want sharing is caring 😉

 

Onze nieuwsbrief

Andere stories

© 2024 To The Point Events BVBA • All Rights Reserved